Kalkan

Kalkan

Balayınızı süslemeniz gereken yer; Kalkan Aşk tazelemek için nereye gidilmeli? Kalkan’ı neden tercih etmeliyim? 
2019-05-12 02:44:14

Balayınızı süslemeniz gereken yer; Kalkan

Aşk tazelemek için nereye gidilmeli? Kalkan’ı neden tercih etmeliyim?  Küçük bir sahil kasabası olmasının olumlu ve olumsuz yönlerini Kalkan’a büyük bir hayranlık duyan biri olarak anlatmaya çalıştım 

  • Güzel bir tatil için nereye gidilmeli?

Kalkan, Akdenizin en Batı kesimi olan küçük bir sahil kasabasıdır. Nüfus yoğunluğu az olup, şehir gürültüsünün ve seslerinin olmadığı huzurlu bir yerdir. Kedileri, sevecen köpekleri, yeşil renginin eksik olmadığı, mis gibi deniz kokan ve her sokağı masmavi denize açılan bir yerdir Kalkan. Her plajının mavi bayraklı olması önemli bir detaydır. Tertemiz havası huzur verir her insana.

Her türlü plaj dokusuna sahiptir Kalkan; çakıl sevenlere Kalkan Halk Plajı, Kaputaş Plajı (küçükçakıl + kum), Büyükçakıl ve Küçükçakıl plajları bulunmaktadır. Kum sevenlere; dünyaca ünlü bir plaj olan; Patara Plajı bulunmaktadır. Benim işim kayayla kıyıyla değil diyenlere de Kalamar Plajı ve daha bir çok plaj bulunan Kışla Plajları.

Denizinin yanısıra Tarihi bir dokuya da sahiptir Kalkan; Patara Antik Kenti, Xhantos, Letoon ve Pınara gibi birçok medeniyetin hüküm sürdüğü bu topraklarda en güzel eserlere tanıklık edeceksiniz.

Kalkan’ın sokaklarının, minik dükkanların, her yerden gelen farklı müziklerin cazibesinden mayhoş olacağınız mis gibi bir tatil sizi ve hayat arkadaşınızın ne kadar iyi hissettirdiğini bu sokaklarda elele gezerek anlayacaksınız.

Böylece sevdiğinizle vaktinizi geçireceğiniz yer olan Kalkan’da sadece deniz, kum, güneş değil tarihi ve kültürel yerlerinden de faydalanacağınız bir yerdir Kalkan.